Inklusionsteamet https://inklusionsteamet.dk Mon, 06 May 2024 18:54:53 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.6.2 https://inklusionsteamet.dk/wp-content/uploads/2024/02/logo-150x150.png Inklusionsteamet https://inklusionsteamet.dk 32 32 Case: Fra forsorgshjem til egen lejlighed https://inklusionsteamet.dk/2024/04/23/case-fra-forsorgshjem-til-egen-lejlighed/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=case-fra-forsorgshjem-til-egen-lejlighed Tue, 23 Apr 2024 12:34:04 +0000 https://inklusionsteamet.dk/?p=498

Borger Y er en mand i sine 40’ere, der kæmper med enormt misbrug, samt udiagnosticeret psykiatriske diagnoser. Dette har ført til gentagne udfordringer med at opretholde en stabil boligsituation. Han står over for endnu en udskrivning fra et forsorgshjem, grundet hans adfærd. Dette er desværre ikke en unik situation for ham.

Borger Y’s komplekse behov kræver en omfattende og individuel tilgang, og derfor har han fået bevilget en indsats, hvor der anvendes metoden Intensive Case Management (ICM). Dette skulle vise sig at være et afgørende skridt i hans rejse mod en mere stabil tilværelse.

Inklusionsteamets ICM-team trådte ind for at hjælpe Borger Y med at navigere gennem flytning fra forsorgshjem til egen lejlighed. Første indsats var at sikre at Borger Y ikke endte på gaden uden tag over hovedet. Teamet arbejdede hårdt på først at finde en midlertidigt bolig, hvilket blev gjort på dagen ifbm. med hans akutte udskrivelse. Herfra kunne der blive skabt ro til at Borger Y kunne fremkomme med sine ønsker, og disse kunne matches til en permanent bolig, der kunne imødekomme hans særlige behov og skabe en tryg base for ham. Inklusionsteamet sørgede for at Borger Y var flyttet i permanent bolig i løbet af den første uge af indsatsen.

Udover at adressere boligsituationen, har ICM-teamet også opmærksomhed på de underliggende årsager til Borger Y’s gentagne hjemløshed. Inklusionsteamet samarbejder tæt sammen med borgeren for at identificere eventuelle sundhedsproblemer, misbrugsmønstre eller mentale udfordringer, der kan bidrage til hans udfordringer med at opretholde en stabil tilværelse. ICM-teamet koordinerer også med relevante myndigheder for at sikre, at Borger Y får adgang til den nødvendige behandling, støtte og rehabilitering. Dette omfatter misbrugsbehandling, samt udredning for hans psykiatriske udfordringer. Dette har gjort at Borger Y nu modtager korrekt medicinering, hvilket har mindsket hans misbrug til kun at være et mindre hashmisbrug.

Inklusionsteamet ICM team har sikret at Borger Y modtager en helhedsorienteret og koordineret indsats, der adresserer hans komplekse behov på tværs af forskellige områder af hans liv. Målet er at hjælpe ham med at bryde den negative cyklus af hjemløshed og støtte ham i at opnå en mere stabil tilværelse med bedre trivsel og livskvalitet.

Borger Y er på sit fjedre år i sin egen bolig. Den længste perioden i hans liv at han har kunne opretholde en stabil bolig. Støtten er løbende blevet justeret ned igennem de fire år, således at det løbende passer med hans funktionelle niveau.

]]>
Case: Fra fængsel til eget hus https://inklusionsteamet.dk/2024/04/23/case-fra-faengsel-til-eget-hus/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=case-fra-faengsel-til-eget-hus Tue, 23 Apr 2024 12:33:35 +0000 https://inklusionsteamet.dk/?p=496

Borger X er en mand i sine 40’ere, da afsonede i fængsel, da Inklusionsteamet mødte ham først. Borger X har et ønske om at kunne etablerer en stabil tilværelse i samfundet. Dette har ikke været muligt, og sidste gang han blev prøveløsladt, gik der mindre end en måned, og han var på vej i fængsel igen. Kommunen har ikke en boligløsning, og det botilbud som han er bevilget, har ikke plads iforbindelse med hans løsladelse. Derfor kontaktes Inklusionsteamet som påtog sig opaven med at assisterer Borger X igennem overgangsperioden.

Borger X har komplekse behov, der kræver en indviduel tilgang. Borger X har blandt andet udiagnosticeret OCD. Inklusionsteamet valgte i samarbejde med kommunen, og borger at implementeret ICM-metoden for at sikre en holistisk og skræddersyet indsats . Inklusionsteamet arbejde tæt sammen med Borger X for at identificere hans behov, ønsker og mål for fremtiden.

Inklusionsteamet var i stand til at sørge for at Borger X ved løsladelse havde egen bolig. Noget som er enormt svært idet at Mitid bliver spærret hvis man sidder i fængsel i mere end 6 måneder. Herunder så var Borger X bankkonto også spærret, og der skulle oprettes helt nye bankkontoer. Inklusionsteamet var dog forbedredt på dette, og der blev hurtigt fundet løsninger.

Herunder har Inklusionsteamet skabt et netværk af støttepersoner og ressourcer, der kan hjælpe Borger X med at tackle eventuelle udfordringer, han måtte støde på undervejs. Dette har betydet at X har fået følgende:

  • Genetableret en hverdag med rutiner og interesser
  • blive diagnosticeret med OCD
  • Få søgt førtidspension
  • Osv.

Ved at anvende ICM-metoden sørger Inklusionsteamet for at borgeren altid får den nødvendige støtte og vejledning som borgeren har brug for at opnåen vellykket reintegrering i samfundet og etablering af en stabil tilværelse efter afsoning.

]]>
Case: Fra botilbud til eget rækkehus https://inklusionsteamet.dk/2024/04/23/case-fra-botilbud-til-eget-raekkehus/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=case-fra-botilbud-til-eget-raekkehus Tue, 23 Apr 2024 12:22:29 +0000 https://inklusionsteamet.dk/?p=477

Borger Z har boet på et botilbud, men har haft svært ved at trives i miljøet og har haft udfordringer med at deltage i det sociale samspil med de andre beboere. Dette har ofte ført til konflikter og en følelse af ikke at høre til.

For at imødekomme Borger Z’s behov og samtidig gøre indsatsen mere omkostningseffektiv for kommunen, trådte Inklusionsteamet ind med et nyt tilbud. Dette tilbud indebærer en øget 1:1 tid med en dedikeret pædagog, hvilket giver Borger Z mulighed for en mere individuel og nærværende støtte. Borger Z har ved tidligere tilbud haft svært ved at opsøge hjælpen, men i egen bolig kommer en pædagog til borger Z, således at borger Z hurtigt åbner op for pædagogen. Det er vores erfaring at borgerne hurtigt åbner op for deres følelser og faktisk også fremkommer med ting som aldrig tidligere har fremgået af borgernes sagsstamme.

Ved at give Borger Z større indflydelse over sit eget liv og boligsituation, finder Inklusionsteamet sammen med Borger Z et lille rækkehus, hvor Borger Z kan forestille sig at bo. Dette skaber en følelse af ejerskab og tilhørsforhold, som Borger Z ikke har oplevet på botilbud.

Inklusionsteamet besøger Borger Z dagligt for at sikre, at han trives i sit nye hjem. Vi støtter ham med alt fra daglige opgaver til personlig udvikling, og vi er der altid, hvis han har brug for støtte eller bare en telefonisk samtale.

Samtidig etableres et socialt netværk omkring Borger Z, hvor han kan nyde godt af relationer og sociale interaktioner, men samtidig har mulighed for at trække sig tilbage, når det bliver for overvældende. Borger Z er eksempelvis begyndt at gå til banko i sit nærmiljø, samt deltager i aktiviteter når inklusionsteamet tager på fællesture. At kunne trække sig fra aktiviteten og det sociale fællesskab, skaber en balance, der giver Borger Z mulighed for at føle sig tryg og støttet i sit nye hjem.

]]>