Barnets Lov § 90

Aflastning og afløsning

Fast pædagogisk medarbejder

Fast pædagogisk medarbejder

Når du vælge en løsning hos Inklusionsteamet får familien tilknyttet en fast medarbejder, som sikrer stabilitet og tryghed for både barnet/ den unge og familien. Det er altid et kendt ansigt der arbejder hos familien.

Tryghed og fleksibilitet

Tryghed og fleksibilitet:

Aflastning for børn og unge er en sikker og fleksibel løsning, der giver familier med børn med særlige behov en hjælpende hånd og skaber et tiltrængt pusterum i en udfordrende hverdag. Det kan variere fra få timer om ugen til det meste af døgnet.

Aflastning og afløsning efter § 90

En mulighed for forældre med hjemmeboende børn og unge med kognitive eller fysiske funktionsnedsættelser, der har brug for en pause.

Hverdag

Familier med børn, der har autisme, angst eller ADHD, kan opleve flere udfordringer end gennemsnittet, og hverdagen kan være svær at håndtere.

Pres

Dette kan lægge et stort pres på familien. Afløsning kan være en god løsning for både barnet og familien, når hverdagen er presset.

Skræddersyet tilbud

Vi tilbyder professionel afløsning til børn og unge. Forløbet skræddersyer for at imødekomme de individuelle behov i familien. Vi har stor erfaring indenfor området, og som kommunens samarbejdspartner assistere vi myndighed med at sikre passende støtte til de børn og unge, de er ansvarlige for.

FAQ

At give aflastning til forældre med hjemmeboende børn og unge, der har varige kognitive og fysiske funktionsnedsættelser.

At fremme barnets trivsel og udvikling, mens forældrene får en pause.

At styrke familiens samhørighed og trivsel.

Aflastning og afløsning er to former for støtte, der tilbydes børn og unge, samt deres familier for at lette byrden og skabe mulighed for trivsel i hverdagen.

 

Afløsning foregår i eget hjem, hvor aflastning foregår uden for hjemmet.

 

Afløsning involverer, at vi besøger familien i deres hjem og overtager omsorgen for barnet eller den unge i en aftalt periode. Dette giver de pårørende mulighed for at tage en pause fra omsorgen og fokusere på deres egne behov og aktiviteter. For eksempel:

n erfaren støtteperson besøger en familie med et barn med særlige behov og passer barnet i nogle timer om ugen, så forældrene kan udføre praktiske opgaver eller tilbringe tid med andre familiemedlemmer.

En ung med adfærdsmæssige udfordringer får regelmæssig afløsning af en erfaren støtteperson, der hjælper med at tackle vanskelige situationer og skabe struktur i hverdagen.

Familier der har børn med fysiske og kognitive funktionsnedsættelser, kan få bevilget aflastning gennem egen kommune når sagsbehandler vurderer, at familien har behov for aflastning. Omfanget af aflastning varierer alt efter den enkelte families behov.

I familiens hjem kan en medarbejder fra Inklusionsteamet overtage forældrenes rolle og tilbringe tid med barnet, der har en kognitiv funktionsnedsættelse. Det er også muligt at det foregår uden for hjemmet, hvor medarbejderen tager barnet eller den unge med på legepladsen eller til fritidsaktiviteter. Dette giver forældrene mulighed for at slappe af i deres eget hjem. En kombination af at være hjemme og tage på ture ud af huset kan være en fordel for både barnet og hele familien.

Vi er yderst fleksible. Vi kan tilbyde aflastning/afløsning hvor behovet er der. Vi er døgnåbent virksomhed, og har ”åbent” hele året rundt.

Lad os samarbejde!

Ring, skriv eller udfyld kontaktformularen hvis vi skal starte et samarbejde

Døgnåbent telefon