Borger Y er en mand i sine 40’ere, der kæmper med enormt misbrug, samt udiagnosticeret psykiatriske diagnoser. Dette har ført til gentagne udfordringer med at opretholde en stabil boligsituation. Han står over for endnu en udskrivning fra et forsorgshjem, grundet hans adfærd. Dette er desværre ikke en unik situation for ham.

Borger Y’s komplekse behov kræver en omfattende og individuel tilgang, og derfor har han fået bevilget en indsats, hvor der anvendes metoden Intensive Case Management (ICM). Dette skulle vise sig at være et afgørende skridt i hans rejse mod en mere stabil tilværelse.

Inklusionsteamets ICM-team trådte ind for at hjælpe Borger Y med at navigere gennem flytning fra forsorgshjem til egen lejlighed. Første indsats var at sikre at Borger Y ikke endte på gaden uden tag over hovedet. Teamet arbejdede hårdt på først at finde en midlertidigt bolig, hvilket blev gjort på dagen ifbm. med hans akutte udskrivelse. Herfra kunne der blive skabt ro til at Borger Y kunne fremkomme med sine ønsker, og disse kunne matches til en permanent bolig, der kunne imødekomme hans særlige behov og skabe en tryg base for ham. Inklusionsteamet sørgede for at Borger Y var flyttet i permanent bolig i løbet af den første uge af indsatsen.

Udover at adressere boligsituationen, har ICM-teamet også opmærksomhed på de underliggende årsager til Borger Y’s gentagne hjemløshed. Inklusionsteamet samarbejder tæt sammen med borgeren for at identificere eventuelle sundhedsproblemer, misbrugsmønstre eller mentale udfordringer, der kan bidrage til hans udfordringer med at opretholde en stabil tilværelse. ICM-teamet koordinerer også med relevante myndigheder for at sikre, at Borger Y får adgang til den nødvendige behandling, støtte og rehabilitering. Dette omfatter misbrugsbehandling, samt udredning for hans psykiatriske udfordringer. Dette har gjort at Borger Y nu modtager korrekt medicinering, hvilket har mindsket hans misbrug til kun at være et mindre hashmisbrug.

Inklusionsteamet ICM team har sikret at Borger Y modtager en helhedsorienteret og koordineret indsats, der adresserer hans komplekse behov på tværs af forskellige områder af hans liv. Målet er at hjælpe ham med at bryde den negative cyklus af hjemløshed og støtte ham i at opnå en mere stabil tilværelse med bedre trivsel og livskvalitet.

Borger Y er på sit fjedre år i sin egen bolig. Den længste perioden i hans liv at han har kunne opretholde en stabil bolig. Støtten er løbende blevet justeret ned igennem de fire år, således at det løbende passer med hans funktionelle niveau.