Borger X er en mand i sine 40’ere, da afsonede i fængsel, da Inklusionsteamet mødte ham først. Borger X har et ønske om at kunne etablerer en stabil tilværelse i samfundet. Dette har ikke været muligt, og sidste gang han blev prøveløsladt, gik der mindre end en måned, og han var på vej i fængsel igen. Kommunen har ikke en boligløsning, og det botilbud som han er bevilget, har ikke plads iforbindelse med hans løsladelse. Derfor kontaktes Inklusionsteamet som påtog sig opaven med at assisterer Borger X igennem overgangsperioden.

Borger X har komplekse behov, der kræver en indviduel tilgang. Borger X har blandt andet udiagnosticeret OCD. Inklusionsteamet valgte i samarbejde med kommunen, og borger at implementeret ICM-metoden for at sikre en holistisk og skræddersyet indsats . Inklusionsteamet arbejde tæt sammen med Borger X for at identificere hans behov, ønsker og mål for fremtiden.

Inklusionsteamet var i stand til at sørge for at Borger X ved løsladelse havde egen bolig. Noget som er enormt svært idet at Mitid bliver spærret hvis man sidder i fængsel i mere end 6 måneder. Herunder så var Borger X bankkonto også spærret, og der skulle oprettes helt nye bankkontoer. Inklusionsteamet var dog forbedredt på dette, og der blev hurtigt fundet løsninger.

Herunder har Inklusionsteamet skabt et netværk af støttepersoner og ressourcer, der kan hjælpe Borger X med at tackle eventuelle udfordringer, han måtte støde på undervejs. Dette har betydet at X har fået følgende:

  • Genetableret en hverdag med rutiner og interesser
  • blive diagnosticeret med OCD
  • Få søgt førtidspension
  • Osv.

Ved at anvende ICM-metoden sørger Inklusionsteamet for at borgeren altid får den nødvendige støtte og vejledning som borgeren har brug for at opnåen vellykket reintegrering i samfundet og etablering af en stabil tilværelse efter afsoning.